نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

مرگ جنين در هشت ماهگي يكي از دردناك‌ترين حوادث براي مادران باردار است. مادري كه با هزاران اميد و آرزو باردار شده‌ايد، روياهايي شيرين براي فرزند دلبندش در سر مي‌پروراند، مراقبت‌هاي زيادي در خصوص نوع تغذيه و ورزش‌ها بارداري و غيره انجام مي‌دهد، با ذوق فراوان از بين تمامي نام‌ها، زيباترين نام را براي فرزندش انتخاب مي‌كند؛ اما ناگهان اميدش به نااميدي گراييده و با تولد يك فرزند مرده روبرو مي‌شود. مرده‌زايي يا stillbirth به مرگ جنين بعد از هفته بيستم بارداري كه طي بارداري يا حين زايمان رخ مي‌دهد، مي‌گويند. مرگ جنين در هشت ماهگي و به طور كلي مرده‌زايي علت، علائم، ريسك فاكتورها و… خاص خود را داشته كه در اين‌جا به آن‌ها اشاره مي‌كنيم. در صورتي كه در اين زمينه سوالي داريد مي‌توانيد مشاوره كودك دريافت نماييد.

منبع: مرگ جنين در هشت ماهگي

علل و علت مرگ جنين در هشت ماهگي

كشف علت اصلي مرده‌زايي و مرگ جنين در هشت ماهگي همواره ميسر نيست. شايع‌ترين علل بروز آن به شرح زير مي‌باشد:

عفونت‌ها

از هر ده مورد مرگ جنين در هشت ماهگي، يك مورد به علت عفونت‌ در بدن مادر باردار، جفت و يا جنين مي‌باشد. عفونت‌ها شامل مواردي چون سيتومگالوويروس كه باعث آلوده شدن جنين يا جفت شده، پاروويروس B19 كه منجر به بيماري پنجم در ۱۰٪ از جنين‌ها مي‌شود، عفونت‌هاي دستگاه تناسلي مانند ايدز، سفليس و HIV، مسموميت غذايي ليستريوزيس در مادران باردار و عفونت توكسوپلاسموز از علل مرده‌زايي محسوب مي‌شوند.

مشكلات جفت و بندناف

مشكلات جفت مانند كمبود جريان خون در اندام و مشكلات بندناف مانند گره‌خوردن آن كه منجر به قطع اكسيژن‌رساني به جنين مي‌گردد. از عوامل موثر در مرگ جنين در هشت ماهگي و مرده‌زايي محسوب مي‌شود.

عوارض بارداري

بارداري چندقلويي، زايمان زودرس، مشكلات جفتي مانند جداشدن جفت از رحم كه منجر به اختلال در اكسيژن‌رساني و تامين مواد مغذي در جنين مي‌شود.

سابقه فشارخون بالا، فشارخون بارداري يا پره‌اكلمپسي، اختلالات ژنتيكي و ساختاري جنين مانند ناهنجاري رشدي، ديابت و ساير بيماري‌ها زمينه‌اي مادر باردار از ديگر علل مرگ جنين در هشت ماهگي يا مرده‌زايي به شمار مي‌رود.

[box type=”shadow”]بيشتر بخوانيد : سقط جنين [/box]

مرده‌زايي و انواع آن

به مرگ‌و‌مير نوزادان بعد از هفته بيستم بارداري مرده‌زايي يا stillbirth مي‌گويند. مرده‌زايي به سه نوع زودرس، ديررس و مرگ در اواخر بارداري تقسيم‌بندي مي‌شود.

  • مرده‌زايي زودرس: مرگ جنين در هفته‌ها ۲۰ تا ۲۷ بارداري يا ۵ تا ۷ ماهگي.
  • مرده‌زايي ديررس: مرگ جنين در هفته‌ها ۲۸ تا ۳۶ بارداري يا ۷ تا ۹ ماهگي كه در تعريف عوام مرگ جنين در هشت ماهگي نيز ناميده مي‌شود.
  • مرده‌زايي در اواخر بارداري يا مرگ ترم: مرگ جنين در هفته ۳۷ بارداري و پس از آن.

كدام مادران در معرض خطر بالا مرده‌زايي قرار دارند؟

مرده‌زايي بيشتر در جوامعي كه از نظر دسترسي به مراقبت‌هاي بهداشتي نابرابرند، ديده مي‌شود. علاوه بر دسترسي نامحدود و نابرابر به مراقبت‌ها بهداشتي و خدمات درماني، دريافت ضعيف يا عدم دريافت مراقبت‌ها بهداشتي، نژاد و سابقه تروما، مادر باردار را در معرض خطر بالا مرده‌زايي قرار مي‌دهد.

ريسك فاكتورها ديگر مرگ جنين در هشت ماهگي و مرده‌زايي شامل مواردي چون بارداري اول، بارداري چندقلويي، سابقه مرده‌زايي، كوچك‌تر بودن نوزاد نسبت به سن بارداري، مادر باردار با سن بيشتر از ۳۵ سال، مصرف مواد مخدر، چاقي، ديابت و فشارخون بالا مي‌شود.

علائم مرده‌زايي و مرگ جنين در هشت ماهگي

پزشك طي دوران بارداري با استفاده از سونوگرافي ضربان قلب جنين در رحم را اندازه‌گيري مي‌كند. در صورت عدم سمع ضربان قلب جنين تشخيص مرگ جنين گذاشته مي‌شود.

كاهش حركات جنين پس از هفته ۲۸ بارداري، خونريزي شديد واژينال. لكه‌بيني در مادر باردار، درد شديد ناحيه كمر، گرفتگي عضلات و نازك‌شدن رحم از ديگر علائم مرگ جنين در هشت ماهگي محسوب مي‌شود. البته اين عوامل همواره نشانه مرده‌زايي نيست اما در صورتي كه مادر در دسته مادران پرخطر باشد، احتمال مرگ جنين بالا مي‌رود.

تشخيص مرگ جنين در هشت ماهگي

با استفاده از سونوگرافي به كمك امواج صوتي تپش قلب نوزاد بررسي مي‌شود. نوزاد مرده با علائمي چون عدم تنفس، عدم ضربان قلب و عدم ضربان در بندناف جنين، عدم حركت در جنين همراه است.

سياست درماني بعد از مرگ جنين چيست؟

در صورت تشخيص قطعي مرگ جنين در رحم، مادر با دو گزينه انتظار براي روند طبيعي زايمان يا القا زايمان و استفاده از روش‌ها پزشكي براي خارج كردن جنين روبرو مي‌شود.

القا زايمان با استفاده از داروها جهت تحريك انقباضات رحم و پاره‌شدن كيسه آب انجام مي‌شود. طي ۲۴ ساعت آتي، مادران درد زايمان را تجربه مي‌كنند. در موارد نادر زايمان سزارين انجام مي‌شود. البته سزارين به دليلي عوارض‌اش براي مادر، به جز موارد ضروري انجام نمي‌شود.

در مواردي روش انتظار براي زايمان طبيعي اتخاذ مي‌شود. اما اگر اين روش تهديدي براي سلامت مادر باشد، آزمايش خون هر دو هفته انجام مي‌شود. اينگونه در صورت بروز عفونت در مادر آن را درمان مي‌كنند. اگر پس از دو تا سه هفته زايمان طبيعي انجام نشود، احتمال انجام القا زايمان مطرح مي‌شود.

شرايط روحي مادر پس از مرده‌زايي

استرس عاطفي يكي از بزرگ‌ترين چالش‌ها موجود در اين مسير است. مادر بارداري كه پس از ماه‌ها انتظار با تولد فرزند مرده روبرو مي‌شود، در ابتدا دچار شوك، گيجي و انكار است‌. پس از آن جستجو كودك مرده و احساس گناه و حقارت از عدم توانايي نگهداري جنين چيره مي‌شود. در قدم بعدي مادر با افسردگي، كناره‌گيري و تمركز پايين روبرو مي‌شود. مرحله آخر شامل بازيابي روحيه و كنارآمدن با مرگ فرزند است. براي آشنايي با روش‌هاي كنار آمدن با مرگ نوزاد كليك كنيد.

تولد فرزند مرده بر سلامت جسمي و رواني والدين به ويژه مادر تاثير زيادي دارد، بنابراين براي مديريت درد و اندوه و افسردگي ناشي از مرگ جنين بايد از گروه‌ها حمايتي با مشكل مشابه بهره برد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بارداري در هر زمان از روز براي مشاوره بارداري با برترين متخصصان در كلينيك تخصصي كودك ني ني مايند از طريق شماره 02191002360 تماس بگيريد.

منبع: مرگ جنين در هشت ماهگي

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/16  ] [ ۱۵ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب